SPOR zet jou als sporter centraal. Een multidisciplinair team van gemotiveerde therapeuten zorgt voor een optimale omkadering. SPOR wil een plaats zijn waar het aangenaam is om te sporten en te revalideren en waar de therapeuten met plezier komen werken.

Nick Parys

Sportkinesitherapeut

nick@spor-mechelen.be

Ervaring:

  • Kangoeroes Basket Mechelen (Basketbal)
  • Royale Union Saint-Gilloise (voetbal)
  • Belgian Red Dragons (volleybal)
  • Universiade (team Belgium, Taiwan)
  • Vlaamse Atletiekliga

Opleiding:

  • Master kinesitherapie, specialisatie Sportkinesitherapie (2010, KU Leuven)
  • Postgraduaat Manuele Therapie (2011, Universiteit Gent)
  • Dry Needling (Domburg, NL)
  • Red Cord (Active Course)

Symposia en opleidingen:

  • Football Medicine Strategies (FIFA, Londen)
  • Return To Play (SSPA, Bern)
  • Optimal Loading (IFSPT, Belfast)
  • Osteopatische manipulatietechnieken (IAO, Gent)

Gedeconventioneerd

meer info maak afspraak

Rob Verlinden

Sportkinesitherapeut

rob@spor-mechelen.be

Ervaring:

  • Verantwoordelijke medische omkadering jeugd KV Mechelen
  • Jeugd Belgian Red Dragons (volleybal)

Opleiding:

  • Master kinesitherapie, specialisatie sportkinesitherapie (2014, KU Leuven)
  • Postgraduaat Manuele Therapie (2015-2016

Gedeconventioneerd

meer info maak afspraak

Jonida Ndokaj

Sportkinesitherapeut

jonida@spor-mechelen.be

Ervaring:

  • ATP tennis World Tour (Italië)
  • A-ploeg Leuven Bears (basketbal)
  • jeugd KV Mechelen (voetbal)
  • A-team dames Koninklijke Hockey Club Leuven (hockey)
  • erkende internationale instructrice kinesiotaping (Prosomed, Italië)

Opleiding:

  • Master kinesitherapie (2015, Tirana)
  • Master kinesitherapie, specialisatie Sportkinesitherapie (2017, KU Leuven)
  • Postgraduaat Manuele Therapie (2018-2019, Universiteit Gent)
  • Dry Needling ( 2018, SmartEducation)
  • Analysing running technique and running re-education (2019, SmartEducation)

Symposia en opleidingen:

  • Speaker op International Congress of Physical Therapy (Skopje, Macedonia)
  • Orthopedic Medicine Future Doctors Network Germany & Albania

Gedeconventioneerd

meer info maak afspraak

Esther Vanwijck

Sportkinesitherapeut

esther@spor-mechelen.be

Ervaring:

  • A-team dames AVO Asterix (volleybal)
  • Yellow Flames (voetbal)
  • Kangoeroes Basket Mechelen (Basketbal)
  • Sportmedisch Adviescentrum (SMAC) KULeuven (2014-2018)
  • Wetenschappelijk medewerker faculteit revalidatiewetenschappen en kinesitherapie KUL (2014-2018)
  • Ultimate Frisbee (Coach)

Opleiding:

  • Master kinesitherapie, specialisatie Sportkinesitherapie (2014, KU Leuven)
  • Postgraduaat Manuele Therapie (2017-2018, Universiteit Gent)
  • Sport taping (KU Leuven)
  • M-factor coach, sustainable youth sports (M-factor)

Symposia en opleidingen:

  • AZ Monica congress: Knee and ankle lesions in professional soccer player (2014, AZ Monica)
  • Trainingsleer: Basis voor verantwoorde krachttraining (2015, U Gent)
  • Shoulder pathology in elite athletes (2015, KU Leuven)
  • Sports Medicine Congress, Denmark (2016, Denmark)
  • Kraakbeen herstel, up to date (2019, KU Leuven)
  • Strength training, Frans Bosch (2019, Smarteducation)

Gedeconventioneerd

meer info maak afspraak

Nick Cooremans

Sportkinesitherapeut

nickc@spor-mechelen.be

Ervaring:

  • jeugd KV Mechelen (voetbal)
  • KFC Grimbergen (voetbal)
  • FC Melsbroek (voetbal)

Opleiding:

  • Master kinesitherapie, specialisatie Sportkinesitherapie (2019, KU Leuven)
  • FIFA Diploma Football Medicine (2020)
  • Dry Needling (2020, Trigger)

Gedeconventioneerd

meer info maak afspraak

Pieter Geens

Sportarts - Echografie/ESWT

pieter@spor-mechelen.be

Ervaring:

  • Asterix Kieldrecht (liga A volleybal, 2007-2009)
  • Basket Wevelgem (2de nationale basketbal, 2005-2006)
  • Kangoeroes Basket Mechelen (1ste nationale basketbal, 2019-heden)

Opleiding:

  • Specialisatie fysische geneeskunde (KU Leuven)
  • Sportgeneeskunde (KU Leuven)
  • Musculoskeletale echografie (UZ Antwerpen)
  • Manuele Therapie (Heilig Hart Leuven)
  • ESWT (UZ Leuven)

Symposia en opleidingen:

  • IOC world conference on prevention of injury and illness in sport (Monaco, 2017)
  • IOC advanced physician course (Kaapstad, 2016)
  • Football Medicine Strategies for muscle and tendon injuries (Londen, 2013)
  • World congress on sports injury prevention (Trömso, 2008)
  • Advanced MSK ultrasounds Sports medicine (1-2 februari 2019, Londen)
  • The Role of Ultrasound imaging in sports injuries (5-6 april 2019, Vianen)

Als sportarts richt Pieter zich voornamelijk op de diagnostiek en behandeling van sportblessures en overbelastingsletsels. Hij specialiseert zich eveneens in het uitvoeren van infiltraties en ESWT onder echografische begeleiding.
Naast sportarts is Pieter eveneens actief als diensthoofd Fysische geneeskunde en Revalidatie in het Heilig Hart Ziekenhuis te Tienen. Tevens heeft hij sinds 2018 zijn erkenning als stagemeester Fysische geneeskunde en Revalidatie.

meer info maak afspraak

Kristof Peeters

Sportarts - Keuringsarts

kristof@spor-mechelen.be

Ervaring:

  • Ploegarts Belgian Red Devils (U15)
  • Kangoeroes Basket Mechelen (2019 - heden)

Opleiding:

  • Manama in de huisartsgeneeskunde
  • Sportgeneeskunde (KU Leuven)
  • Sportgeneeskunde (UGent)
  • Manuele Therapie (Heilig Hart Leuven)

Naast zijn taak als huisarts, is Kristof een belangrijk deel van de week actief als sportarts. Hij kan u helpen met diagnostiek en behandeling van sportblessures en overbelastingsletsels, maar als erkend sport- en keuringsarts houdt hij zich ook bezig met blessurepreventie en sportmedische screening.
Buiten SPOR is hij ook actief in de Nottebohm kliniek, in het 185 coaching centre (Marc Herremans) en begeleidt hij het nationale elftal voetbal U15.

meer info maak afspraak

Christophe Verlinden

Orthopedisch chirurg - Voet/enkel specialist

christophe@spor-mechelen.be

Ervaring:

  • Kangoeroes Basket Mechelen (2021-2022)

Opleiding:

  • Geneeskunde, KU Leuven
  • Specialisatie Orthopedische heelkunde, KU Leuven
  • Diverse bijkomende buitenlandse opleidingen voet/ enkel chirurgie
  • Actieve deelname aan verschillende internationale congressen

Naast de behandeling van de klassieke verworven voetproblemen (hallux valgus, platvoeten,...) richt Christophe zich in SPOR vooral op de analyse en behandeling van zowel recidiverende als acute sportblessures. Eén van de belangrijke aspecten van zijn werkwijze is de openheid en constante feedback tussen chirurg, sportarts en therapeuten.
In het AZ Sint Maarten is hij werkzaam als orthopedisch chirurg, waar hij mee de dienst voet/ enkel chirurgie uitgebouwd heeft tot het grootste referentie centrum in de uitgebreide regio.

meer info maak afspraak

Jens Tummeleer

Manueel therapeut

jens@spor-mechelen.be

Ervaring:

  • Etixx-Quick Step (Wielrennen)
  • Fidea Cycling Team (Wielrennen)
  • RSC Anderlecht (Voetbal, 1ste nationale)
  • Silence-Lotto (Wielrennen)
  • Saxo Bank (Wielrennen)
  • HTC Columbia (Wielrennen)
  • B&B Hotels - Vital Concept (Wielrennen)
  • Red Star Waasland (Voetbal, 2de nationale)

Opleiding:

  • Kinesitherapie (2000, KH Mechelen)
  • Sportsrelated Manuel Therapy (2008, Antwerpen)
  • Osteopathie (2016, Fico Antwerpen)

Symposia en opleidingen:

  • Mulligan Concept (2011)
  • Dry Needling (2013)
  • Back to Basics Osteopathy (2014)
  • Ironman Certified Coach (20150
meer info maak afspraak

Tom Boerjan

Dynamische voetanalyse - Steunzolen

tom@spor-mechelen.be

Zara Van de Ven

Sportpsycholoog - Klinisch psycholoog - Gedragstherapeut

zara@spor-mechelen.be

Ervaring:

  • Liga A Heren Volley Haasrode – Leuven (Volleybal)
  • Grand Slam Tennis Academie Tienen (Tennis)
  • JMG Voetbal Academie (Voetbal)
  • Individuele begeleiding topsporters: atletiek, triatlon, basketbal, volleybal, voetbal, schaken, tennis, gymnastiek, badminton, klimmen, …
  • Lesgeefster Trainer A en B Volleybal
  • Bestuurslid Vlaamse Vereniging voor Sportpsychologie (VVSP)

Opleiding:

  • Master in de Psychologie, specialisatie Klinische Psychologie (2008, KULeuven)
  • Getuigschrift Praktijkgerichte Sportpsychologie (2012 – 2014, KULeuven)
  • Postgraduaat in de Gedragstherapie (2015 – 2019, KULeuven)
  • Certificaat Acceptance and Commitment Therapy (2013, ACT Academie)

http://www.zaravandeven.be

meer info email voor een afspraak

Thomas Steurbaut

Coach - Bewegingswetenschapper

thomas@spor-mechelen.be

Ervaring:

  • Individuele begeleiding (top)sporters triatlon/duatlon, wielrennen,…
  • Sportief manager elite Triatlon team Squadra Eindhoven
  • Jeugdcoördinator SP&O triatlon Mechelen
  • Erasmus+ Internationaal coachproject
  • Docent Vlaamse trainersschool
  • Directeur sportkaderopleiding Triatlon/duatlon

Opleiding:

  • Master in de bewegingswetenschappen, training & coaching (2005, KULeuven)
  • Geaggregeerde L.O.
  • Sportmanagement
  • Trainer A triatlon/duatlon (Vlaamse trainersschool)
  • ITU Development Coach (International Triathlon Union)

Palmares coaching
2019 win first division teams Squadra Eindhoven
2019 4th European Cup Liévin
2019 Silver medal European championships cross triathlon
2019 8th Tour Of Flanders juniors
2018 win first division teams Squadra Eindhoven
2018 Belgian champ Olympic distance triathlon
2018 Belgian champ Olympic distance triathlon U23
2018 Belgian champ sprintduatlon
2018 World champ crosstriatlon AG
2018 Belgian champ crossduatlon
2018 1st Triatlon Van Vlaanderen
2018 1st Cave Triathlon
2017 win first division teams Squadra Eindhoven
2017 9th Worldcup Myazaki
2017 8th European cup final
2017 18th World triathlon series Grand Final Rotterdam
2016 9th World cup Myazaki
2016 1st triathlon Mechelen

meer info email voor een afspraak

Joris Keppens

Sports Nutritionist

joris@spor-mechelen.be

Ervaring:

  • Extern adviseur Runners' lab Athletics Team
  • Individuele begeleiding (top)sporters atletiek, wielrennen, voetbal, korfbal,...
  • Sportdiëtist groepspraktijk BLINK (Leuven)
  • Events 6D Sports Nutrition
  • Actief semi-professioneel marathonloper (Runners' lab Athletics Team)

Opleiding:

  • Professionele bachelor Voedings-en dieetkunde, afstudeerrichting Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding (2020, UCLL)
  • Afstudeerwerk: RED-S (Relative Energy Deficiency in Sport): literatuurstudie met als aanvulling een aanzet tot preventie binnen de Vlaamse jeugdsport

Symposia en opleidingen:

  • Advanced Sports Nutrition Conference (2021)

Mijn focus als Sports Nutrionist ligt op het zoeken, vinden en vasthouden van een aanvaardbaar evenwicht tussen het volgen van een strak voedingsschema in een drang naar performance en het respecteren van de mentale gezondheid met ruimte voor ontspanning. Ik vertrek daarbij steeds vanuit het individu met zijn/haar specifieke kenmerken. Een correcte en wetenschappelijke bepaling van de lichaamssamenstelling met behulp van een DEXA-scan is daarbij essentieel.
Met alle vragen over sportvoeding kan je bij mij terecht. Ik begeleid sporters van elk niveau, van recreant tot eliteatleet. Wees welkom!

meer info email voor een afspraak

Kristof Smets

Group Coach - Personal Trainer

info@spor-mechelen.be

Nils Roggemans

Group Coach - Personal Trainer

info@spor-mechelen.be

Sara Kermani

Yoga & Pilates Teacher

info@spor-mechelen.be

Lore Mossoux

Administratieve assistente

lore@spor-mechelen.be