Sportgeneeskunde


Onze sportartsen diagnosticeren en behandelen sportblessures en overbelastingletsels. Pieter Geens voert hierbij ook ESWT (schokgolftherapie) en infiltraties uit onder echografische begeleiding. Kristof Peeters houdt zich verder bezig met sportmedische keuringen. Als orthopedisch chirurg is Christophe Verlinden dan weer gespecialiseerd in enkel- en voetletsels.

Pieter Geens

Sportarts – Echografie/ESWT

pieter@spor-mechelen.be

Als sportarts richt Pieter zich voornamelijk op de diagnostiek en behandeling van sportblessures en overbelastingsletsels. Hij specialiseert zich eveneens in het uitvoeren van infiltraties en ESWT onder echografische begeleiding. Naast sportarts is Pieter eveneens actief als diensthoofd Fysische geneeskunde en Revalidatie in het Heilig Hart Ziekenhuis te Tienen. Tevens heeft hij sinds 2018 zijn erkenning als stagemeester Fysische geneeskunde en Revalidatie.

Kristof Peeters

Sportarts – Keuringsarts

kristof@spor-mechelen.be

Naast zijn taak als huisarts, is Kristof een belangrijk deel van de week actief als sportarts. Hij kan u helpen met diagnostiek en behandeling van sportblessures en overbelastingsletsels, maar als erkend sport- en keuringsarts houdt hij zich ook bezig met blessurepreventie en sportmedische screening. Buiten SPOR is hij ook actief in de Nottebohm kliniek, in het 185 coaching centre (Marc Herremans) en begeleidt hij het nationale elftal voetbal U15.

Christophe Verlinden

Orthopedisch chirurg – Voet/enkel specialist

christophe@spor-mechelen.be

Naast de behandeling van de klassieke verworven voetproblemen (hallux valgus, platvoeten,…) richt Christophe zich in SPOR vooral op de analyse en behandeling van zowel recidiverende als acute sportblessures. Eén van de belangrijke aspecten van zijn werkwijze is de openheid en constante feedback tussen chirurg, sportarts en therapeuten. In het AZ Sint Maarten is hij werkzaam als orthopedisch chirurg, waar hij mee de dienst voet/ enkel chirurgie uitgebouwd heeft tot het grootste referentie centrum in de uitgebreide regio.