Coaching

Een sporter, van welk niveau dan ook, wil tot het uiterste gaan. Hij of zij wil het maximum uit elke training halen en in ideale omstandigheden toewerken naar een bepaald doel. Op SPOR bieden we enkele diensten aan die je trainingen efficiënter kunnen maken en de recuperatie kunnen optimaliseren.

Inspanningstest

Wil je toewerken naar een bepaald doel en hiervoor (tijds)efficiënt trainen? Of wil je graag je trainingsdrempels weten om daarna specifiek te kunnen trainen? Then pick your arena en zet je schrap voor een maximale inspanningstest met lactaatmeting!
Je kan ook opteren voor een sportmedische inspanningstest, waarbij er door middel van een inspanningsECG kan gekeken worden hoe je hartritme reageert bij hoge inspanningen. Een sportmedische keuring maakt het plaatje compleet om helemaal veilig aan je trainingsschema te beginnen.

Personal Training

Je gaat één op één te werk om je persoonlijke doelen te bereiken. Je workouts worden persoonlijk opgesteld op basis van het intake-gesprek en functionele lichamelijke analyse en screening. De belangrijkste waarde van onze personal training is dat wij onze begeleiding volledig aanpassen aan de noden van de klant/sporter. We bieden een volledig op maat gemaakt traject aan en bekijken samen de frequentie van de trainingen. Dat kan gaan van eenmaal per maand tot meerdere malen per week.
Gelieve een handdoek, propere sportschoenen en een drinkbus mee te nemen. Water kan steeds aan onze kraantjes bijgevuld worden.

Performance Training

Een toegewijd sporter wil zich altijd verbeteren. Onze trainers luisteren naar uw specifieke hulpvraag en stellen een individueel traject voor. Indien nodig schakelen ze andere specialisten van SPOR in om een optimale begeleiding te verzekeren.

Trainingsbegeleiding duursport

Vele mensen krijgen de microbe te pakken van sport. Jezelf uitdagen en je grenzen verleggen is heel motiverend voor jezelf. Er zijn echter veel valkuilen op de weg naar je doel.

In dit begeleidingstraject gaan we jou helpen dit sportief doel te bereiken. Vertrekkend vanuit een uitgebreid intakegesprek en screening bouwen we wetenschappelijk gefundeerd op naar je doel. Gaande van een toertocht, een 5km stratenloop of een volledig competitief wielerseizoen. Alle duursporten kunnen aan bod komen.

Onze experts maken samen met jou ifv. jouw mogelijkheden het ideale plan op en sturen je constant bij zodat de balans work-life-sport-recovery behouden blijft.

Aansluitend kan je ook deelnemen aan de personal training, core training en andere faciliteiten die SPOR biedt. Dit zal dan aangepast worden op jouw persoonlijk trainingsschema duursport!

Prijs: startend vanaf 75 euro. Steeds op maat.

Sports Nutrition

De focus van Joris Keppens als Sports Nutrionist ligt op het zoeken, vinden en vasthouden van een aanvaardbaar evenwicht tussen het volgen van een strak voedingsschema in een drang naar performance en het respecteren van de mentale gezondheid met ruimte voor ontspanning. Hij vertrekt daarbij steeds vanuit het individu met zijn/haar specifieke kenmerken. Een correcte en wetenschappelijke bepaling van de lichaamssamenstelling met behulp van een DEXA-scan is daarbij essentieel. 
Met alle vragen over sportvoeding kan je bij hem terecht. Hij begeleidt sporters van elk niveau, van recreant tot eliteatleet. Wees welkom!