Sportgeneeskunde


Onze sportartsen diagnosticeren en behandelen sportblessures en overbelastingletsels. Pieter Geens voert hierbij ook ESWT (schokgolftherapie) en infiltraties uit onder echografische begeleiding. Kristof Peeters houdt zich verder bezig met sportmedische keuringen. Als orthopedisch chirurg is Christophe Verlinden dan weer gespecialiseerd in enkel- en voetletsels.

Pieter Geens

Sportarts – Echografie/ESWT

pieter@spor-mechelen.be

Als sportarts richt Pieter zich voornamelijk op de diagnostiek en behandeling van sportblessures en overbelastingsletsels. Hij specialiseert zich eveneens in het uitvoeren van infiltraties en ESWT onder echografische begeleiding. Naast sportarts is Pieter eveneens actief als diensthoofd Fysische geneeskunde en Revalidatie in het Heilig Hart Ziekenhuis te Tienen. Tevens heeft hij sinds 2018 zijn erkenning als stagemeester Fysische geneeskunde en Revalidatie.

Kristof Peeters

Sportarts – Keuringsarts

kristof@spor-mechelen.be

Naast zijn taak als huisarts, is Kristof een belangrijk deel van de week actief als sportarts. Hij kan u helpen met diagnostiek en behandeling van sportblessures en overbelastingsletsels, maar als erkend sport- en keuringsarts houdt hij zich ook bezig met blessurepreventie en sportmedische screening. Buiten SPOR is hij ook actief in de Nottebohm kliniek, in het 185 coaching centre (Marc Herremans) en begeleidt hij het nationale elftal voetbal U15.

Christophe Verlinden

Orthopedisch chirurg – Voet/enkel specialist

christophe@spor-mechelen.be

Naast de behandeling van de klassieke verworven voetproblemen (hallux valgus, platvoeten,…) richt Christophe zich in SPOR vooral op de analyse en behandeling van zowel recidiverende als acute sportblessures. Eén van de belangrijke aspecten van zijn werkwijze is de openheid en constante feedback tussen chirurg, sportarts en therapeuten. In het AZ Sint Maarten is hij werkzaam als orthopedisch chirurg, waar hij mee de dienst voet/ enkel chirurgie uitgebouwd heeft tot het grootste referentie centrum in de uitgebreide regio.

Sportkinesitherapie

Als gespecialiseerde sportkinesitherapeuten en manueel therapeuten behandelen onze kinesitherapeuten patiënten die kampen met problemen van het bewegingsstelsel. Ook patiënten die herstellen van een orthopedische ingreep (vb. voorste kruisbandreconstructie, peeshechtingen,…) worden door de kine’s in SPOR begeleid.

Nick Parys

Sportkinesitherapeut

nick@spor-mechelen.be

Gedeconventioneerd

Rob Verlinden

Sportkinesitherapeut

rob@spor-mechelen.be

Gedeconventioneerd

Esther Vanwijck

Sportkinesitherapeut

esther@spor-mechelen.be

Gedeconventioneerd

Jonida Ndokaj

Sportkinesitherapeut

jonida@spor-mechelen.be

Gedeconventioneerd

Nick Cooremans

Sportkinesitherapeut

nickc@spor-mechelen.be

Gedeconventioneerd

Antonio Hernaert

Sportkinesitherapeut

antonio@spor-mechelen.be

Gedeconventioneerd

Fien Jespers

Sportkinesitherapeut

fien@spor-mechelen.be

Gedeconventioneerd

Pieter-Jan Luyckx

Sportkinesitherapeut

pieter-jan@spor-mechelen.be

Gedeconventioneerd

Charlie Caignie

Manueel therapeut

charlie@spor-mechelen.be

Gedeconventioneerd

Hier vind je onze tarieven

Coaching

Een sporter, van welk niveau dan ook, wil tot het uiterste gaan. Hij of zij wil het maximum uit elke training halen en in ideale omstandigheden toewerken naar een bepaald doel. Op SPOR bieden we enkele diensten aan die je trainingen efficiënter kunnen maken en de recuperatie kunnen optimaliseren.

Inspanningstest

Wil je toewerken naar een bepaald doel en hiervoor (tijds)efficiënt trainen? Of wil je graag je trainingsdrempels weten om daarna specifiek te kunnen trainen? Then pick your arena en zet je schrap voor een maximale inspanningstest met lactaatmeting!
Je kan ook opteren voor een sportmedische inspanningstest, waarbij er door middel van een inspanningsECG kan gekeken worden hoe je hartritme reageert bij hoge inspanningen. Een sportmedische keuring maakt het plaatje compleet om helemaal veilig aan je trainingsschema te beginnen.

Personal Training

Je gaat één op één te werk om je persoonlijke doelen te bereiken. Je workouts worden persoonlijk opgesteld op basis van het intake-gesprek en functionele lichamelijke analyse en screening. De belangrijkste waarde van onze personal training is dat wij onze begeleiding volledig aanpassen aan de noden van de klant/sporter. We bieden een volledig op maat gemaakt traject aan en bekijken samen de frequentie van de trainingen. Dat kan gaan van eenmaal per maand tot meerdere malen per week.
Gelieve een handdoek, propere sportschoenen en een drinkbus mee te nemen. Water kan steeds aan onze kraantjes bijgevuld worden.

Performance Training

Een toegewijd sporter wil zich altijd verbeteren. Onze trainers luisteren naar uw specifieke hulpvraag en stellen een individueel traject voor. Indien nodig schakelen ze andere specialisten van SPOR in om een optimale begeleiding te verzekeren.

Trainingsbegeleiding duursport

Vele mensen krijgen de microbe te pakken van sport. Jezelf uitdagen en je grenzen verleggen is heel motiverend voor jezelf. Er zijn echter veel valkuilen op de weg naar je doel.

In dit begeleidingstraject gaan we jou helpen dit sportief doel te bereiken. Vertrekkend vanuit een uitgebreid intakegesprek en screening bouwen we wetenschappelijk gefundeerd op naar je doel. Gaande van een toertocht, een 5km stratenloop of een volledig competitief wielerseizoen. Alle duursporten kunnen aan bod komen.

Onze experts maken samen met jou ifv. jouw mogelijkheden het ideale plan op en sturen je constant bij zodat de balans work-life-sport-recovery behouden blijft.

Aansluitend kan je ook deelnemen aan de personal training, core training en andere faciliteiten die SPOR biedt. Dit zal dan aangepast worden op jouw persoonlijk trainingsschema duursport!

Prijs: startend vanaf 75 euro. Steeds op maat.

Sports Nutrition

De focus van Joris Keppens als Sports Nutrionist ligt op het zoeken, vinden en vasthouden van een aanvaardbaar evenwicht tussen het volgen van een strak voedingsschema in een drang naar performance en het respecteren van de mentale gezondheid met ruimte voor ontspanning. Hij vertrekt daarbij steeds vanuit het individu met zijn/haar specifieke kenmerken. Een correcte en wetenschappelijke bepaling van de lichaamssamenstelling met behulp van een DEXA-scan is daarbij essentieel. 
Met alle vragen over sportvoeding kan je bij hem terecht. Hij begeleidt sporters van elk niveau, van recreant tot eliteatleet. Wees welkom!

Groepslessen

SPOR zet z’n deuren open voor groepslessen! We bieden onze faciliteiten aan coaches aan die voor een gevarieerd aanbod aan sportlessen zorgen.
Twijfel niet om de coach in kwestie te contacteren voor meer info. Je vindt alle contactgegevens onderaan deze pagina.
Ook inschrijven voor een les gebeurt via de coach in kwestie.

Bootcamp

De woorden ‘total body’ zijn hier op zijn plaats! We gaan tijdens deze les het lichaam zo compleet mogelijk trainen.
De les zal vooral in circuitvorm verlopen, met als reden dat we zo het verschil in niveau bij onze deelnemers kunnen aanspreken en de begeleiding persoonlijker kunnen maken.
Deze les is ideaal als complete kracht- & verstevigingsworkout en wordt op energieke muziek gegeven, waardoor er een intensieve en krachtige sfeer wordt gecreëerd.
Gelieve een handdoek, propere sportschoenen en een drinkbus mee te nemen. Water kan steeds aan onze kraantjes bijgevuld worden.

FLEXCore

Een ideale les om je flexibiliteit te verbeteren in combinatie met training voor de buik-, rug- en bilspieren. We werken aan je core stability om rug-en nekproblemen te voorkomen. Je kan op ieder moment instappen, we zorgen ervoor dat iedereen het maximum uit deze les haalt.
Gelieve een handdoek, propere sportschoenen en een drinkbus mee te nemen. Water kan steeds aan onze kraantjes bijgevuld worden.

55+ Workout

Een les waarin we de basics voor een actieve en fitte levensstijl gaan trainen: kracht, flexibiliteit en uithouding. Onze coach (een sportkinesitherapeut) zorgt ervoor dat iedereen kan aansluiten en past individueel het niveau aan om blessures of overbelasting te vermijden.

Power Yoga

Power Yoga is effectief een workout waarbij je op het ritme van de muziek en door middel van verschillende flows voornamelijk balans, kracht en flexibiliteit zal trainen.
Het niveau van deze yoga is voor iedereen toegankelijk omdat er verschillende levels en mogelijkheden worden aangereikt. Daarnaast wordt in deze les ook een grote nadruk gelegd op het creëren van lichaamsbesef, wat je kan meenemen in andere lessen en zelfs in het dagelijkse leven. Een correcte houding en de goede techniek is de basis om te groeien. We leggen ook nadruk op het gebruik van de juiste ademhalingstechnieken waardoor je helemaal ontspannen uit de les stapt.
Je hebt voor deze les enkel een matje nodig en een drinkbusje dat je onbeperkt kan aanvullen met water.

Body Strength

In deze les gaan we de belangrijkste spiergroepen trainen en voornamelijk verstevigen op een veilige manier. De nadruk ligt echt op het correct uitvoeren van de verschillende oefeningen. Het is namelijk belangrijk om bewust te worden van de juiste lichaamshouding en bewegingen die we gebruiken in ons dagdagelijkse leven zodat we de kans op blessures verminderen. Er worden verschillende levels aangereikt per oefening zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan sporten.
In de les blijven de sporters op het eigen matje trainen en zal de sportlesgeefster en de muziek zorgen voor de nodige begeleiding en motivatie.
We gebruiken voor het verstevigen van onze spieren in deze les enkel en alleen ons eigen lichaam. Verder heb je nog een matje en een drankje nodig. Indien je een waterflesje bij hebt, kan deze steeds gratis bijgevuld worden aan onze waterkraan.

Yogirya

Yogirya® is een unieke 45 minuten durende groepsles, opgebouwd uit een yoga-gerelateerde opwarming, gecombineerd met uitdagende spier- en conditieoefeningen in tabatastijl waarbij kettlebells gebruikt worden voor optimaal spiergebruik en fun!

Elke tabata bestaat uit 8 rondes van 20 seconden werken en 10 seconden rust, waarin 2 oefeningen telkens worden afgewisseld. 1 oefening met de kettlebell en een lichaamsgewicht oefening.
Dit zorgt voor een optimaal calorie verbruik, tot wel 600 calorieën per les, maar ook voor het verbeteren van kracht, balans en het uithoudingsvermogen. Het voordeel van de tabata’s is dat iedereen zelf bepaalt hoeveel herhalingen er worden gemaakt in elke ronde van 20 seconden. Er zijn ook verschillende levels en de mogelijkheid om een zwaardere kettlebell te gebruiken, wat maakt dat iedereen kan deelnemen.
Na de tabata’s is het tijd voor ontspanning en relaxatie.
Tijdens de cooling-down wordt de hartslag weer terug omlaag gebracht en tijdens de yin yoga (gerelateerde) oefeningen worden de spieren die in de les gebruikt zijn weer volledig te ontspannen.
Uiteindelijk sluiten we de les volledig ontspannen af met een laatste stukje mindfulness.

Inschrijven

Jessica – Power Yoga en Body Strength (online, 0476/433368)
Nils – Flexcore en Bootcamp (0477/235958)
Rob – 55+ Workout (0496/610934)
Wendy – Yogirya (online)

Steunzolen

Bij sporters zijn overbelastingsletsels thv. de onderste ledematen regelmatig het gevolg van een suboptimale voetstatiek. Daarom worden er op SPOR dynamische voetanalyses uitgevoerd op een loopband. De resultaten van de drukmetingen en de video-opnames helpen ons een betere evaluatie te maken om nadien de optimale sportsteunzool te vervaardigen.

 

Voor terugbetaling van de steunzolen heeft u een voorschrift nodig van een specialist fysische geneeskunde of orthopedie. Indien u dit nog niet heeft, kan u voorafgaandelijk een afspraak maken bij Dr. Geens of Dr. Verlinden.

Afspraak via lore@spor-mechelen.be  of telefonisch via 015 710 500.